hits

Shampoophotoo!! (Hvor vanskelig er det å ta bilde av en shampoflaske?)

shampoobloggbilde2


Hei alle sammen! Nok en gang er det lenge siden sist.. Det har ikke vært mye fotoaction verken på jobb eller utenfor jobb i det siste. Det er et par oppdrag som er i etterbehanlingsprosessen, som kommer etter hvert.

Ute er det digg vær, minus 15 grader og ikke en sky på himmelen! Snøen dekker alt og utpå ettermiddagen blir det et helt perfekt lys for fotografering. Men innen jeg er ferdig på jobb forsvinner de siste lysstrålene, så det er kjipt. Men men, får prøve å dra med søstrene mine ut en tur på lørdag. De kommer på besøk i helga så det blir kult!

OBS! OBS! Resten av innlegget er veldig fotonørdete! Du er herved advart ;)


Så til litt bilder! Hvor vanskelig er det egentlig å ta bilder av shampoflasker? Faktisk ikke så lett som du kanskje tror :) Man må faktisk bygge et lite hus til flaska for å få bildet til å bli bra! (Det finnes heelt sikkert 100 andre måter å gjøre det på som ikke innebærer å bygge hus, men de er sikkert ikke like moro :D Med isopor og frostet folie og softbokser. Her kommer noen eksklusive "behind the scenes" bilder, og selvfølgelig det ferdige bildet:

photo
Gråkort med fargereferanser. Kjekt for å få riktig farge på objektet i det ferdige bildet.

photo3
Lyssetting: Shampoen blir bygd inn i hvitt slik at man kan kontrollere speilingen/refleksene i flaska.

photo4
Arbeidsflyt: Bildet blir sendt rett til en maskin hvor man stiller sort/hvitpunkt og hvitbalanse og sender det videre til Photoshop for mer etterbehandling.

Hver shampoflaske blir som du ser over tatt bilde av for seg selv. Til slutt kan man sette sammen flaskene og lage noe slikt:

shampoobloggbilde2
Klikk for større versjon!

Det var det!
Løp ut og nyt været!
Vi blogges,
Vegard
Stikkord:

3 kommentarer

Fotograf Christine Wendelborg

12.02.2009 kl.20:46

Jeg liker fotonerding! :)

Hanne

12.02.2009 kl.22:36

haha, cat im a kittycat. haha, den er sær . OG den setter seg på hjernen. TAKK, vegard, nå kommer jeg til å synge på den hele helga:P

Lars Erik

17.02.2009 kl.22:46

Artig å få sjå korleis du gjer det... Men det er nesten artigare å sjå at eit firma som selger shampo kan bruke så mykje pengar på å ta bilder av produktet sitt, og så lite på utforminga av etikettane;)

Skriv en ny kommentar